Hudbehandlingar

En strålande hy är alltid rätt

Boka din kostnadsfria konsultation

Strengthen and improve texture whilst targeting over active sebaceous glands.

Acne är ett hudtillstånd som kan vara smärtsamt, utmanande och påverka ens mentala välbefinnande och självförtroende och kan leda till ärrbildning. Aknehud kännetecknas av röda finnar på huden på grund av inflammerade eller infekterade talgkörtlar och kan förekomma bland alla åldersgrupper.

Vi tillhandahåller flera lösningar som hjälper dig att återfå kontrollen över din hud. Det finns tre stadier av akne – milt, måttligt och svårt. Akne kan ofta förekomma i ansikte, nacke, axlar och rygg. Svullnaden i huden kommer från talgkörteln, hårsäcken och hudcellerna som alla ”pluggas” ihop, vilket orsakar bakterier som leder till en infektion.

This treatment provides a long-lasting tightening effect to lift & brighten complexion.

När vi åldras blir vår hud tunnare och tillsammans med detta minskar även det lager av fett och kollagen som gör att vår hud ser ungdomlig och fyllig ut. I motsats till det strama, smidiga utseendet som din hud har när du är yngre, förlorar åldrande hud sin elasticitet och sin förmåga att ”studsa tillbaka”. Det tydligast tecknen är din hud börjar sjunka i områden som dina kinder / käkelinje och hals. Muskel / viktminskning och graviditet bidrar också till en slappare hud. Det här är en process som sker naturligt i allas liv.

Tighten skin, clear pigmentation, reduce wrinkles, restore volume, and intensely re-hydrate the skin.

Åldrande är ett faktum i livet. Låt oss hjälpa dig att se ditt bästa ut oavsett ålder.

Det är många faktorer som påverkar vår huds åldrande så som livsstils-, kost- och miljöfaktorer, ärftlighet och andra personliga vanor.

Det finns tre typer av åldrande av huden- den första är  den naturliga åldringsprocessen som börjar i mitten av tjugoårsåldern. Det är här vår kollagenproduktion börjar sakta ner och bromsa vår elastin och därmed minska vår huds förmåga att ”sitta på plats”. Den minskade fetthalten gör huden insjunken och därmed ser äldre, mer rynkig och ömtåligt ut. Våra talgkörtlar producerar mindre olja och elastin som sedan ger oss våra rynkor.

Den andra kallas yttre åldringsprocessen – där yttre faktorer bidrar till åldrande som rökning, kost, sömn, långvarig exponering för solen och repetitiva ansiktsuttryck – som rynkar.

Reducerar ytligt pigment och minskar tecken på solskador och åldrande.

Det andra och nedre hudskiktet, som kallas dermis, ansvarar för att ge oss vårt pigment som kallas melanin när det överstimuleras kan det orsaka överskott av pigment och vi får då pigmentfläckar.

Överdriven stimulering av melanin kan orsakas av överdriven exponering för solen eller hormonella förändringar och vissa mediciner. Detta är den bruna missfärgningen som vissa ser på kinderna, hakan, pannan och överläppen. Sol exponering är den främsta orsaken till pigmentering, eftersom det är solljus som utlöser produktionen av melanin i första hand. Melanin fungerar som hudens naturliga solskydd genom att skydda dig mot skadliga UV-strålar när du vistas i solen. Men överdriven exponering för sol kan störa denna process, vilket kan leda till hyperpigmentering.

Omstrukturera gammal ärrvävnad och stimulera produktionen av nytt kollagen.

Bristningar varierar i färg och storlek från lila, grå eller vit och de har en annan struktur än resten av huden.

Den vanligaste orsaken till hudbristningar är ofta relaterad till en plötslig viktförändringen som graviditet eller viktminskning / ökning och hos ungdomar (tillväxt). Bristningar är inte farliga eller skadliga men deras utseende kan för vissa, beroende på var de ligger, orsaka besvär särskilt när det finns en betydande skillnad i färg och storlek.

Omstrukturera gammal ärrvävnad och stimulera produktionen av nytt kollagen.

Akneärr är permanenta strukturella förändringar och indragningar i huden orsakad av svår akne. Akne kommer vanligen i skov och kan lämna vår hud röd, irriterad, inflammerad och ojämn. Detta kan behandlas med ordinerade läkemedel, men aknemedicin kommer inte alltid till botten med till problemet då aknen ofta kommer tillbaka efter avslutad kur.

När vi åldras blir akneärr ofta mer framträdande eftersom vår hud förlorar kollagen. Akneärr i ansiktet framträder som ojämnhet i hudens textur med gropar eller indragna områden i olika storlekar. Ärr på rygg och bröst tenderar att vara upphöjda och tjockare. Akneärren kan ha neutral hudfärg eller vara pigmenterade vilket gör de mer framträdande, särskilt på vissa hudtyper. Vissa keloidärr kan vara röda i många år.

Minska och ta bort ytliga kärlskador och diffus rodnad.

Tydliga kärl och vener är ett vanligt hudproblem som många människor har . Dessa vener är vanligtvis ofarliga och påverkar inte blodcirkulationen eller hälsan.

De vanligaste orsakerna:

  • Genetik och livsstil
  • Åldrande
  • Viktökning / -förlust

Real People, Real Results!

Join the Evolution

Följ oss

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag vilken behandling som är bäst för mig?

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer för alla nya och befintliga kunder. Våra terapeuter kommer att genomföra en hudanalys och kommer att rekommendera en lämplig behandling och produkt för dig. Det är vår specialitet att utbilda kunder om deras hudtyp och hur man upprätthåller ett lämpligt hudvårdssystem anpassat efter dem.

Hur går en skin tightening till?

Vår specialiserade hudstramningsbehandling är utformad för att stimulera hudens produktion av kollagen och hjälpa till med regenerering av skadade hudceller. Med vår Candela GentleYAG Laser Teknik leds värmeenergi in djupt i huden samtidigt som den skyddar de synliga och övre lagren för att inte skada huden.

Värmen från lasern får kollagenet att dra ihop sig, vilket inducerar tillväxtfaktorer och stimulerar ny kollagensyntes och ersätter det gamla kollagenet med nya fibrer som är mer kompakta och organiserade för att ge ett mindre rynkigt utseende. Denna behandling är snabb, bekväm och icke-invasiv med minimal återhämtningstid. Resultaten ses 3 månader efter behandling.

Hur lång tid efter min behandling ser jag resultat?

Eftersom var och en av våra hudbehandlingar skiljer sig åt kommer tidsperioden att variera. För våra mindre invasiva behandlingar som inkluderar mikrodermabrasion, hydrodermabrasion och kemiska peels är resultaten mer omedelbara. Med våra mer invasiva behandlingar kan det slutliga resultatet komma upp till  tre månader efter en behandling. Dessa invasiva behandlingar inkluderar; radiofrekvens, laserföryngring och skinneedling.

Dessa behandlingar har mer bestående effekter än de mindre invasiva behandlingarna. Din terapeut kommer att skapa en behandlingsplan som innehåller en mängd olika behandlingar för att ta itu med de hudproblem du vill korrigera.

Kommer jag uppleva smärta under en RF eller en microneedling?

Smärta är väldigt individuellt. Vissa kunder är förvånade över det minimala obehaget under en beahndling medan andra upplever en intensivare känsla.

Vad är skillnaden mellan RF och skinneedling?

Likheten mellan dessa två behandlingar är att de båda använder små nålar för att orsaka en kontrollerad skada i huden för att främja produktionen av kollagen vilket är ett naturligt läkningssvar.

RF Skin Resurfacing använder teknik för radiofrekvens och hudstämpling för att placera värme effektivt i det övre lagret av huden, där det producerar en ökning av både kollagen och elastin med minimal störning i huden.

Skin Needling använder en mekanisk penna för att stimulera kollagen- och elastinproduktionen. Båda hudbehandlingarna ger dig en åtstramande effekt.

Hur kommer jag se ut direkt efter min RF behandling eller min skinneedling?

Efter att ha haft en invasiv hudbehandling, dvs RF Skin Sururfacing och Skin Needling, kommer du att uppleva lätt rodnad i huden. Rodnad är helt normal och avtar inom några timmar. Förutom rodnad finns det normalt inga biverkningar i samband med dessa behandlingar och du kan i allmänhet återvända till jobbet efteråt.

Efter din behandling ger våra terapeuter dig ett hudvårdsschema för bästa eftervård för att hjälpa din hud att läka.

Varför är det så viktigt med rätt hemma produkter efter min behandling?

Särskilt efter mer invasiva behandlingar säkerställer användningen av produkten i ditt eftervårdssystem att du får optimala resultat med små eller inga biverkningar.

Eftervård är viktigt för alla hudbehandlingar, laserhårborttagning och till och med kosmetiska injektioner. Ditt eftervårdspaket kommer att skräddarsys för dig och dina hudproblem.

Hur lång tid efter en kemisk peel kommer min hy att flagna?

Vi erbjuder en mängd olika kemiska peels och alla innehåller olika intensitetsnivåer. Efter våra lättare peels kommer du flagna lite eller inget alls medan efter våra mer avancerade kemiska peels kan du flagna betydligt mer eftersom huden är djupt exfolierande.

Den mest lämpliga kemiska peel  kommer att ordineras till dig vid din första hudkonsultation. Vår terapeut kommer också att prata med dig om möjliga biverkningar. Mild till måttlig fjällning är normalt 1-5 dagar efter din behandling.