Microneedling

Boka din kostnadsfria konsultation

Microneedling är en naturlig behandling för att öka kollagen och elastinproduktionen i din hud. Vår högteknologiska utrustning stimulerar cellförnyelsen och reparerar skadad hud orsakad av acne, sol eller pigmenteringar.

Efter en kur med microneedling kommer du uppleva en jämnare och klarare hud. Eftersom nålarna på den kosmetiska mikronålen kan justeras för att nå olika djup är microneedlingen en säker och effektiv behandling för alla kroppsdelar

Våra behandlingar kan skräddarsys efter dina individuella behov och hudmål. Microneedling kan anpassas för att behandla alla hudtoner från ljus till mörk.

Våra kvalificerade hudterapeuter använder en mikronålad penna som innehåller ultrafina nålar. När pennan passerar över huden skapar nålarna mikrokanaler i huden för att på så vis få huden att läka och därmed öka kollagen- och elastinproduktionen. Med hjälp av en kosmetisk mikronålningspenna får vi mer kontroll i områden som är svåra att nå som under ögat, näsan och runt läpparna.

Före behandlingen kommer vår hudterapeut att göra en noggrann hudanalys för att analysera din huds tillstånd. En behandlingsplan skapas för att passa dina behov och hjälpa dig att nå dina hudmål.

En behandling med microneedling tar cirka 30-45 minuter. Efter behandling kan du förvänta dig rodnad och din hud kan kännas lite stram eller känslig. Detta avtar vanligtvis inom 24 timmar.

Efter ungefär 3-5 dagar efter behandlingen kan vissa flagna. Detta är helt normalt och avtar inom  2-3 dagar. De flesta ser ett omedelbart resultat 7 dagar efter behandlingen, men optimala resultat uppnås upp till 3 månader efter behandlingen.

Vi rekommenderar att du använder ett vitamin A-serum i två veckor före din behandling. EvolveMD Multi Active Serum är speciellt utformat för att förbereda din hud i förväg för att få optimala resultat efter behandling.

Efter behandling rekommenderar vi att du använder EvolveMD Advanced Hydrating Serum eftersom det spelar en viktig roll i dina huders förmåga att läka och reparera samtidigt som du behåller fukt som kommer att hålla huden fyllig och återfuktad.

För att skydda din hud från skadliga UV-strålar är det viktigt att använda ett solskydd som EvolveMD UV Sun Protection eller Tinted CC Cream. Detta är ett naturligt zinkskydd som kan användas omedelbart efter din behandling. Under de första 48 timmarna är det bäst att undvika överdriven sol exponering, bastu, hårda kemikalier och motion.

Våra hudterapeuter ger dig information om eftervård som är skräddarsydd för din behandlingsplan.

We’re all about results!

Check out our before & after gallery

Följ oss

Vanliga frågor och svar

Hur många behandlingar behövs innan jag ser ett resultat?

Antalet Micro Needling-behandlingar som krävs för fantastiska resultat beror på vilket tillstånd huden är i när behandlingarna påbörjas. De flesta tycker att en kur på 6 eller möjligen 10 behövs för att se verkligt dramatiska förändringar i hudstruktur. De flesta kunder som hoppas på att strama upp och tona huden kommer att vara på rätt spår med 6 behandlingar. De som försöker minska djupet av akneärrbildning kräver i allmänhet minst 8-10 behandlingar.

Är det någon återhämtningstid?

Återhämtningstiden efter Micro Needling är minimal, men du kan förvänta dig att ha flera dagar med rodnad och lite känslighet. Det kommer sannolikt att bli blödning under behandlingen, vilket kommer att sluta nästan omedelbart. Huden tenderar att få ett ”bronsat” utseende i flera dagar efter behandlingen. Detta bronserade yttre hudlager börjar flaga av och avslöjar ett friskt och glödande nytt under dig. Vi rekommenderar att du håller dig borta från solen och undviker ansträngande träning i två veckor efter behandlingen. Dessutom rekommenderas att man undviker varma duschar, bad, badtunnor och bastu i ungefär två veckor efter Micro Needling.

Kommer det göra ont?

Allas tolerans för obehag är individuellt. Vissa är förvånad över det minimala obehaget medan andra kunder kan föredra att applicera bedövande kräm före behandling.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

De bästa resultaten uppnås genom att slutföra en kur behandlingar med Micro Needling. Även om resultaten varierar från person till person kommer de flesta att uppleva en rejäl förbättring av hudtonen och struktur efter den första behandlingen. Fina linjer och rynkor mjuknar dramatiskt och ärrbildning blir betydligt mindre märkbar. Micro Needling har fått ett starkt rykte för att föryngra , matt hud. Huden blir märkbart mjukare, klarare  och får mer lyster.