Vanliga frågor och svar

Boka din kostnadsfria konsultation

Laser hårborttagning

Kan jag göra laser om jag har tatueringar?

Det går bra att lasra runt en tatuering men inte över en tatuering. Lasern dras mot pigment och det skulle i så fall med tiden missfärga tatueringen.

Kan jag göra laser om jag är gravid eller ammar?

Det finns inga kända studier på hur det påverkar så vi rekommenderar att du undviker laserbehandlingar under den här perioden.

Hur ofta behöver jag göra laserbehandlingar?

Dom flesta behöver ett behandlingsintervall på 4-6 veckor. Hårväxten skiljer sig på olika delar av kroppen vilket innebär att mängden hår som lossnar beror på vilken tillväxtfas hårstråna är i vid behandlingstillfället. Vi rekommenderar minst 10 behandlingar för ett så bra resultat som möjligt.

Kan jag göra laserbehandlingar om jag har en mörk hy?

Tack vare vår högteknologiska laser kan vi behandla de flesta hudtyper. Candelas teknologi är utformad att tillgodose både ljusa och mörka hudtyper då vi använder två olika inställningar. För mörkare hudtoner använder vi Candela Gentle YAG Pro series som ger mesta tänkbara effekt utan att skada annan vävnad. Vid din konsultation kommer terapeuten fastställa din hudtyp och fastställa vilken inställning som ska användas vid just dina behandlingar. Vid en ljusare hudtyp används Candelas Gentle Lase Pro.

För alla som genomgår en laserkur kommer inställningar justeras under resans gång för att få ett maximalt resultat.

Vad ingår i dam Full Brazilian laser?

I vår dam brazilian behandling lasrar vi hela området där det växer pubishår, anus och mellan skinkorna.

Vilka områden inkluderas i helkropp?

I den här behandlingen ingår allt från axlarna och neråt, det inkluderar INTE nacke, hals och ansikte. Observera att vi EJ lasrar intimområden på män.

Vilka maskiner använder ni till laser hårborttagning?

Evolution Laser Clinic använder sig av högteknologiska lasermaskiner för att kunna lasra dom flesta hudtyper.

För ljus till medium hy använder vi Candela Gentle Laser Pro och för medium till mörk hudton använder vi Candela Gentle YAG Pro series. För att få maximal komfort under behandlingen är lasern ihopkopplad med ett kylsystem som kyler ner området för att på så vis uppnå en nästintill smärtfri behandling.

Våra toppmoderna lasrar sätter standarden för den bästa teknologin som finns tillgänglig när det kommer till hårborttagning.

Eftersom våra lasrar är av medcinsk kvalite och EMA godkännda så är det en säker behandling oavsett vilket område som lasras.

Kan jag lasra bort mina blonda hårstrån?

Lasern är utformad att ta upp pigment och känner därför inte av blonda, röda eller grå hårstrån. Det innebär att resultatet uteblir.

Gör det ont?

Vår laser är praktiskt taget smärtfri i jämförelse med vaxning eller plockning. Varje puls når huden endast 1 sekund och du kan känna en pirrande känsla efteråt.

I mer känsliga områden så som bikini, ansikte, överläpp kan det kännas som en gummibandssnärt men det är bara för ett ögonblick. För att få maximal komfort under behandlingen är lasern ihopkopplad med ett kylstystem som kyler ner området för att på så vis uppnå en nästintill smärtfri behandling.

Hur ska jag förbereda mig inför min laserbehandling?

För att förbereda dig inför din laserbehandling ber vi dig göra följande:

 • Raka området 12-24h innan behandling.
 • Peela området för att på så vis avlägsna döda hudceller.
 • Du får INTE vaxa, plocka, tråda eller använda hårborttagningscreme på området 4 veckor innan.
 • Avlägsna ev brun utan sol.
 • Undvik sol på området 4 veckor innan behandling, det inkluderar även solarium.
 • Avstå aktiva ansiktsbehandlingar som microneedling, RF, AHA-peels.
 • Undvik deodorant, parfym och cremer på området precis innan din behandling.

Kan jag sitta i solen direkt efter min laserbehandling?

Vi rekommenderar att du undviker solen eller har en begränsad solexponering på dina behandlade områden 2-4 veckor efter din laser. I annat fall rekommenderar vi spf 50 på behandlade områden.

Om du har utsatt huden för sol innan din behandling gör terapeuten en bedömning om det är säkert att göra din behandling.

Hur gammal måste man vara för att göra laser?

Vi rekommenderar att du fyllt 18 år innan du påbörjar en behandling.

Vad kan jag förvänta mig efter min laserbehandling?

Efter din behandling kan du känna lite obehag och en rodnad. Detta är fullt normalt och det kommer avta under det närmsta 24h.

Kosmetiska injicerbara ämnen

Vad är bieffekterna med fillers & botox?

Några av biverkningarna inkluderar: svullnad, ömhet, rodnad och blåmärken. De vanligaste biverkningarna uppträder omedelbart efter din behandling eller inom 24 timmar.

De flesta biverkningar försvinner vanligtvis inom några dagar efter behandling, men det beror också på vilken fillers som används, eftersom detta kan förlänga några av biverkningarna till ett par veckor.

Våra kvalificerade sjuksköterskor & läkare rekommenderar ofta ett återbesök för att se till att allt går bra och att du har nått ditt önskade resultat. Om du har några problem före ditt återbesök, kontakta gärna kliniken via telefon eller e-post.

Hur länge håller det?

Fillers varar i allmänhet från 3 till 6 månader och i vissa fall längre. Livslängden för en fillers påverkas av individers livsstil och hur aktiva de är.
Generellt kan fillers i läpparna skilja sig från fillers på övriga områden.

Anledningen till detta är att läppar är ett område med hög aktivitet och vi använder dem hela tiden. Detta i kombination med din livsstil kommer att avgöra hur länge just din fillers håller. Det är bäst att diskutera detta med din kosmetiska utförare vid din konsultation.

Hur många enheter kommer jag behöva för dom olika områdena?

Det är väldigt individuellt så det bästa är att boka en konsultation med våra sjuksköterskor eller läkare på din närmsta Evolution Laser Clinic.

Hur förbereder jag mig för min injektionsbehandling?

För att förbereda dig på bästa sätt så rekommenderar vi följande:

 • Undvik att ta vitamin E en vecka för din behandling
 • Undvik salycylsyra (tex Treo)
 • Undvik kraftig ansträngning 24h innan då det kan öka risken för blåmärken
 • Undvik alkohol, koffeinhaltiga drycker 24h innan

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

Du kommer alltid få råd för eftervård på plats av vår personal men några viktiga punkter är följande:

 • Om du har fått en anti-ageingbehandling så undvik att ligga ner det närmsta 6h efter din behanling
 • Undvik att klia eller gnida på området
 • Undvik make-up 12h efter din behandling
 • Undvik långvarig solexponering, bastu, träning, extrem kyla 2 veckor efter din behandling
 • Vi rekommenderar inte laserbehandlingar i det behandlade området under närmsta 4 veckorna eller andra typer av ansiktsbehandlingar. Du bör även undvika massage där du ligger med huvudet neråt.

Kan jag delbetala mina behandlingar?

Vi samarbetar med SVEA ekonomi där du har möjlighet att välja avbetalning. Kreditupplysning görs på plats på kliniken.

Hudbenadligar

Hur vet jag vilken behandling som är bäst för mig?

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer för alla nya och befintliga kunder. Våra terapeuter kommer att genomföra en hudanalys och kommer att rekommendera en lämplig behandling och produkt för dig. Det är vår specialitet att utbilda kunder om deras hudtyp och hur man upprätthåller ett lämpligt hudvårdssystem anpassat efter dem.

Hur går en skin tightening till?

Vår specialiserade hudstramningsbehandling är utformad för att stimulera hudens produktion av kollagen och hjälpa till med regenerering av skadade hudceller. Med vår Candela GentleYAG Laser Teknik leds värmeenergi in djupt i huden samtidigt som den skyddar de synliga och övre lagren för att inte skada huden.

Värmen från lasern får kollagenet att dra ihop sig, vilket inducerar tillväxtfaktorer och stimulerar ny kollagensyntes och ersätter det gamla kollagenet med nya fibrer som är mer kompakta och organiserade för att ge ett mindre rynkigt utseende. Denna behandling är snabb, bekväm och icke-invasiv med minimal återhämtningstid. Resultaten ses 3 månader efter behandling.

Hur lång tid efter min behandling ser jag resultat?

Eftersom var och en av våra hudbehandlingar skiljer sig åt kommer tidsperioden att variera. För våra mindre invasiva behandlingar som inkluderar mikrodermabrasion, hydrodermabrasion och kemiska peels är resultaten mer omedelbara. Med våra mer invasiva behandlingar kan det slutliga resultatet komma upp till  tre månader efter en behandling. Dessa invasiva behandlingar inkluderar; radiofrekvens, laserföryngring och skinneedling.

Dessa behandlingar har mer bestående effekter än de mindre invasiva behandlingarna. Din terapeut kommer att skapa en behandlingsplan som innehåller en mängd olika behandlingar för att ta itu med de hudproblem du vill korrigera.

Kommer jag uppleva smärta under en RF eller en microneedling?

Smärta är väldigt individuellt. Vissa kunder är förvånade över det minimala obehaget under en beahndling medan andra upplever en intensivare känsla.

Vad är skillnaden mellan RF och skinneedling?

Likheten mellan dessa två behandlingar är att de båda använder små nålar för att orsaka en kontrollerad skada i huden för att främja produktionen av kollagen vilket är ett naturligt läkningssvar.

RF Skin Resurfacing använder teknik för radiofrekvens och hudstämpling för att placera värme effektivt i det övre lagret av huden, där det producerar en ökning av både kollagen och elastin med minimal störning i huden.

Skin Needling använder en mekanisk penna för att stimulera kollagen- och elastinproduktionen. Båda hudbehandlingarna ger dig en åtstramande effekt.

Hur kommer jag se ut direkt efter min RF behandling eller min skinneedling?

Efter att ha haft en invasiv hudbehandling, dvs RF Skin Sururfacing och Skin Needling, kommer du att uppleva lätt rodnad i huden. Rodnad är helt normal och avtar inom några timmar. Förutom rodnad finns det normalt inga biverkningar i samband med dessa behandlingar och du kan i allmänhet återvända till jobbet efteråt.

Efter din behandling ger våra terapeuter dig ett hudvårdsschema för bästa eftervård för att hjälpa din hud att läka.

Varför är det så viktigt med rätt hemma produkter efter min behandling?

Särskilt efter mer invasiva behandlingar säkerställer användningen av produkten i ditt eftervårdssystem att du får optimala resultat med små eller inga biverkningar.

Eftervård är viktigt för alla hudbehandlingar, laserhårborttagning och till och med kosmetiska injektioner. Ditt eftervårdspaket kommer att skräddarsys för dig och dina hudproblem.

Hur lång tid efter en kemisk peel kommer min hy att flagna?

Vi erbjuder en mängd olika kemiska peels och alla innehåller olika intensitetsnivåer. Efter våra lättare peels kommer du flagna lite eller inget alls medan efter våra mer avancerade kemiska peels kan du flagna betydligt mer eftersom huden är djupt exfolierande.

Den mest lämpliga kemiska peel  kommer att ordineras till dig vid din första hudkonsultation. Vår terapeut kommer också att prata med dig om möjliga biverkningar. Mild till måttlig fjällning är normalt 1-5 dagar efter din behandling.

Follow Us