Skip to main content

Laser pigment reducering

Jobbar mot ytliga pigmentförändringar orsakade av sol & åldrande.

Boka din kostnadsfria konsultation

Vår moderna laserteknik riktar sig mot ytliga pigment orsakade av solskador och åldrande. Pigmentering utvecklas vanligtvis i form av åldersfläckar, fräknar eller större missfärgningar, vilket kan bli värre med åren.

Genom att minska pigmentering kan vi öka hudens naturliga lyster och ton samtidigt som vi minskar tecken på solskador och åldrande.

Genom att rikta en koncentrerad laserstråle mot det avsedda området kommer pigmenteringen att absorbera laserenergin utan att skada omgivande vävnad.

Cirka 2-3 dagar efter behandlingen när pigmenteringen stigit till ytan kommer lesionerna att torka upp och flagna bort. Det kan krävas 2-3 behandlingar innan önskat resultat.

För att förbereda din hud innan behandlingen rekommenderar vi att du använder evolveMD Anti-Agein kit ca 2 veckor före din behandling. Detta kit är speciellt utformat för att påskynda cellförnyelsen vilket i sin tur kommer att hjälpa till med läkningen. Det kommer även att hämma nya pigmenteringar.

Efter din behandling rekommenderar vi att du använder vår Laser Sooth som kommer att lugna huden, påskynda läkningen och verka återfuktande. För att skydda din hud från skadliga UV-strålar är det viktigt att använda ett solskydd varje dag. evolveMD UV Sun Protection är ett naturligt zinkskydd som kan användas omedelbart efter din behandling.

Under det första 48 timmarna efter din behandling behöver du undvika överdriven solexponering, bastu, hårda kemikalier och motion. Din hudterapeut kommer att ge dig information samt personliga rekommendationer för vilken hudvård som passar just din hud.

Vi älskar resultat!

Spana in våra före- och efterbilder.

Vanliga frågor och svar

Vem är den ideala kunden för pigment reducering?

Endast hudtyp 1-3. Är du en mörkare hudtyp rekommenderar vi dig att istället göra vår Pigment Peel. Vi kan säkert behandla all typ av godartad hyperpigmenteringar inklusive fräknar, solfläckar och åldersfläckar.

Är det någon återhämtningstid?

Nej, omedelbart efter behandlingen blir det behandlade området något mörkare och måste täckas med solskydd och/eller smink.

Gör behandlingen ont?

Värmen från lasern koncentreras på en ytlig nivå så det är troligt att klienten kommer att uppleva obehag medan behandlingen utförs.

Hur många behandlingar behövs?

Vissa kan känna sig nöjda med en behandling, men oftast krävs en kur av 3 behandlingar för bästa resultat. Du kan behöver ytterligare sessioner beroendes på pigmenteringsnivån, men det går även att komplettera med en kur av kemisk peeling.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Efter behandlingen kommer pigmenteringen initialt att se mörkare ut och kan fortsätta att fördjupas i färg 48 timmar efter behandlingen. Efter att pigmenteringen blivit som en skorpa kommer den sedan att flagna bort. Denna process kan ta upp till 14 dagar beroendes på hudens tillstånd innan behandlingen. Din hud kommer att få ett nytt lyster med ett fräscht och ungdomligt utseende.

Join the EVOLUTION!

Få de senaste nyheterna och erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.