Skip to main content

Microneedling

Boka din kostnadsfria konsultation

Microneedling är en naturlig behandling för att öka kollagen och elastinproduktionen i din hud. Vår högteknologiska utrustning stimulerar cellförnyelsen och reparerar skadad hud orsakad av acne, sol eller pigmenteringar.

Efter en kur med microneedling kommer du uppleva en jämnare och klarare hud. Eftersom nålarna på den kosmetiska mikronålen kan justeras för att nå olika djup är microneedlingen en säker och effektiv behandling för alla kroppsdelar

Våra behandlingar kan skräddarsys efter dina individuella behov och hudmål. Microneedling kan anpassas för att behandla alla hudtoner från ljus till mörk.

Våra auktoriserade hudterapeuter använder en penna med sterila engångsnålar. När pennan passerar över huden skapar vi en kontrollerad skada och mikrokanaler så vi kan slussa ner verksamma och näringsgivande serum. Huden kommer att reagera genom att starta en läkningsprocess och därmed ökar även kollagen- och elastinproduktionen.

Före behandlingen kommer din hudterapeut att göra en noggrann hudanalys för att analysera din huds tillstånd. En behandlingsplan skapas för att passa dina behov och hjälpa dig att nå dina hudmål.

Efter behandling kan du förvänta dig rodnad och din hud kan kännas lite stram eller känslig. Detta avtar vanligtvis inom 24 timmar.

Efter ungefär 3-5 dagar efter behandlingen kan vissa flagna. Detta är helt normalt och avtar inom några dagar. De flesta ser ett omedelbart resultat 7 dagar efter behandlingen, men optimala resultat uppnås upp till 3 månader efter behandlingen.

Vår rekommendation är att du förbereder huden genom att använda vårat vitamin A-serum ca två veckor före din behandling. evolveMDs Multi-Active Serum är speciellt utformat för att öka cellförnyelsen vilket kommer ge dig optimala resultat efter din behandling.

Efter behandling rekommenderar vi att du använder evolveMD Advanced Hydrating Serum då det spelar en viktig roll i din huds förmåga i att läka och reparera samtidigt som du behåller fukt. Detta kommer att förebygga att du känner dig stram och torr och lämnar istället din hud återfuktad och plumpad.

För att skydda din hud från skadliga UV-strålad är det viktigt att du använder solskydd. evolveMD UV Sun Protection eller Tinted CC Cream är två skydd som innehåller ett naturligt zinkskydd och du kan använda båda två omedelbart efter din behandling. Under de först 48 timmarna är det bäst att undvika direkt solexponering, aktiva ingredienser i hudvård samt motion.

Efter avslutad behandling kommer din hudterapeut att ge dig personliga rekommendationer på vad just din hud behöver

Vi älskar resultat!

Spana in våra före- och efterbilder.

Vanliga frågor och svar

Hur många behandlingar behövs innan jag ser ett resultat?

Antalet behandlingar med microneedling som krävs för ett synligt resultat beror på vilket tillstånd huden är i när behandlingarna påbörjas. De flesta tycker att en kur på 6 eller möjligen 10 behövs för att se verkligt dramatiska förändringar i hudstruktur. De flesta kunder som hoppas på att strama upp och tona huden kommer att vara på rätt spår med 6 behandlingar. De som försöker minska djupet av ärrbildning kräver i allmänhet minst 8-10 behandlingar.

Är det någon återhämtningstid?

Återhämtningstiden efter en behandling med microneedling är minimal, men du kan förvänta dig att ha några dagar med rodnad och lite känslighet. I vissa fall kan huden få ett ”bronsat” utseende i några dagar efter behandlingen, detta kommer i så fall att flagna av och du lämnas med en frisk och lysterfull hud. Vi rekommenderar att du håller dig borta från solen och undviker ansträngande träning i två veckor efter behandlingen. Dessutom rekommenderas att man undviker varma duschar, bad, badtunnor och bastu i ungefär två veckor efter microneedling.

Kommer det göra ont?

Allas tolerans för obehag är individuellt. Vissa är förvånad över det minimala obehaget medan andra tycker att det känns lite mer.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

De bästa resultaten uppnås genom att göra en kur med microeedling. Även om resultaten varierar från person till person kan man uppleva en rejäl förbättring av hudton och struktur redan efter första behandlingen. Fina linjer och rynkor reduceras och ärrbildning blir betydligt mindre märkbara. Microneedling känt för att ge en allmänt bättre hudhälsa, föryngra samt ge klarhet och lyster till huden.

Join the EVOLUTION!

Få de senaste nyheterna och erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.