Skip to main content

Hudbehandlingar

En strålande hy är alltid rätt

Boka din kostnadsfria konsultation

Stärk upp hudbarriären, förbättra hudens textur & reducera talgproduktionen.

Akne är ett hudtillstånd som kan vara väldigt smärtsamt & mentalt utmanande, det kan även leda till ärrbildning. Akne kännetecknas av rodnad & blemmor på huden på grund av inflammerande eller infekterade talgkörtlar, detta kan förekomma bland alla åldersgrupper.
Vi tillhandahåller flera lösningar som hjälper dig att återfå kontrollen över din hud. Det finns tre stadier av akne – mild, medel och svår. Akne kan ofta förekomma i ansikte, nacke, axlar och rygg- Svullnaden i huden kommer från talgkörteln, hårsäcken & hudcellerna som alla ”pluggats” ihop, vilket orsakar bakterier som leder till en infektion.

Skin tightening är för dig som är ute efter att strama åt, lyfta & jämna ut hudtonen.

När vi åldras blir vår hud tunnare och tillsammans med detta minskar även det lager av fett och kollagen som gör att vår hud ser ungdomlig och fyllig ut. I motsats till det strama, smidiga utseendet som din hud har när du är yngre, förlorar åldrande hud sin elasticitet och sin förmåga att ”studsa tillbaka”. Det tydligast tecknen är din hud börjar sjunka i områden som dina kinder / käkelinje och hals. Muskel / viktminskning och graviditet bidrar också till en slappare hud. Det här är en process som sker naturligt i allas liv.

Utjämnande av pigmenteringar? Reducering av fina linjer & rynkor? Återfå volym och fuktbalans i huden? Vi kan hjälpa dig att dra tillbaks klockan!

Åldrandet är oundvikligt. Låt oss hjälpa dig att se ditt bästa ut, oavsett ålder!

Det finns många olika faktorer som påverkar vår huds åldrande så som livsstil, kost- och miljöfaktorer, ärftlighet och andra personliga vanor. Det finns olika typer av åldrande av huden. Den första är vår naturliga åldringsprocess som börjar redan i mitten av tjugoårsåldern. Det är här vår kollagenproduktion börjar sakta ner & bromsa vår elastin vilket minskar vår huds förmåga att ”sitta på plats.

Den andra typen av åldrande är från yttre faktorer, så som rökning, kost, sömn, många år av överdriven solexponering och repetitiva ansiktsuttryck vilket till slut kommer lämna djupa rynkor.

Reducerar ytligt pigment och minskar tecken på solskador och åldrande.

Ett av våra hudskikt, dermis, ansvarar för att ge oss vårat pigment som kallas melanin. När detta överstimuleras kan det orsaka överskott av pigment och då får vi pigmentfläckar.

Överdriven stimulering av melanin kan orsakas av för mycket solexponering, hormonella förändringar eller vissa mediciner. Detta är den bruna missfärgningen som vissa ser på kinder, haka, panna & överläpp. Solexponering är den främsta orsaken till pigmentering eftersom det är UV-strålarna som utlöser produktionen av melanin i första hand. Melaninet fungerar som hudens naturliga solskydd genom att skydda dig emot de skadliga strålarna när du vistas i solen, men överdriven exponering för sol kan störa denna process & leda till hyperpigmentering.

Omstrukturera gammal ärrvävnad och stimulera produktionen av nytt kollagen.

Bristningar varierar i färg och storlek från lila, grå eller vit och de har en annan struktur än resten av huden.

Den vanligaste orsaken till hudbristningar är ofta relaterad till en plötslig viktförändringen som graviditet eller viktminskning / ökning och hos ungdomar (tillväxt). Bristningar är inte farliga eller skadliga men deras utseende kan för vissa, beroende på var de ligger, orsaka besvär särskilt när det finns en betydande skillnad i färg och storlek.

Omstrukturera gammal ärrvävnad och stimulera produktionen av nytt kollagen.

Akneärr är en permanent strukturell förändring och indragning i huden orsakad av akne. Akne kommer vanligtvis i skov och kan lämna vår hud röd, irriterad, inflammerad och ojämn. Detta kan behandlas med ordinerad läkemedel, men medicinering kommer inte alltid till botten med problemet då aknen ofta kommer tillbaka efter avslutad kur.

När vi åldras blir akneärr ofta mer framträdande eftersom vår hud förlorar kollagen. Akneärr i ansiktet framträdet som ojämnhet i hudens textur med gropar eller indragna områden i olika storlekar. Ärr på rygg och bröst tenderar att vara upphöjda och tjockare. Akneärren kan ha en neutral hudfärg eller vara pigmenterade vilket gör de mer framträdande, särskilt på vissa hudtyper.

Reducera ytliga blodkärl och diffus rodnad.

Ytliga kärl och vener är ett vanligt hudproblem som många människor har. Dessa är vanligtvis ofarliga och påverkar inte blodcirkulationen eller hälsan.

Vanliga orsaker till varför detta uppstår:

  • Genetik
  • Livsstil
  • Extrema väderförhållanden (så som för mycket sol, kyla, vind ect.)
  • Åldrande
  • Viktuppgång eller viktnedgång

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag vilken behandling som är bäst för mig?

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer för alla nya och befintliga kunder. Våra terapeuter kommer att genomföra en hudanalys och kommer därefter att rekommendera en lämplig behandling samt passande produkter för just dig. Det är vår specialitet att utbilda kunder om deras hudtyp och hur man underhåller den på bästa sätt med en anpassad hudvårdsrutin.

Hur går en skin tightening till?

Vår specialiserade hudstramningsbehandling är utformad för att stimulera hudens produktion av kollagen och hjälpa till med regenerering av nya hudceller. Med vår högteknologiska laserteknik leds värmeenergi in djupt i huden utan att skada övrig vävnad.

Värmen från lasern får kollagenet att dra ihop sig, vilket inducerar tillväxtfaktorer och stimulerar ny kollagensyntes och ersätter det gamla kollagenet med nya fibrer som är mer kompakta och organiserade för att ge ett mindre rynkigt utseende. Denna behandling är snabb, bekväm och icke-invasiv med minimal återhämtningstid. Resultaten ses ca 3 månader efter behandling.

Hur lång tid efter min behandling ser jag resultat?

Eftersom var och en av våra hudbehandlingar skiljer sig åt kommer tidsperioden att variera. För våra mindre invasiva behandlingar som inkluderar mikrodermabrasion och kemiska peels är resultaten mer omedelbara. Med våra mer invasiva behandlingar kan det slutliga resultatet komma upp till tre månader efter en behandling. Dessa invasiva behandlingar inkluderar; radiofrekvens, laserföryngring och microneedling.

Dessa behandlingar har mer bestående effekter än de mindre invasiva behandlingarna. Din terapeut kommer att skapa en behandlingsplan som innehåller en mängd olika behandlingar för att ta itu med de hudproblem du vill korrigera.

Kommer jag uppleva smärta under en RF eller en microneedling?

Smärta är väldigt individuellt. Vissa kunder är förvånade över det minimala obehaget under en behandling medans andra upplever en intensivare känsla.

Vad är skillnaden mellan RF och microneedling?

Likheten mellan dessa två behandlingar är att de båda orsakar en kontrollerad skada i huden för att främja produktionen av kollagen vilket är ett naturligt läkningssvar.

RF Radiofrekvens använder en teknik för att placera värme effektivt i det övre lagret av huden, där det producerar en ökning av både kollagen och elastin med minimal störning i huden.

Under en behandling med microneedling använder vi en mekanisk penna för att stimulera kollagen- och elastinproduktionen. Båda hudbehandlingarna ger dig en åtstramande effekt.

Hur kommer jag se ut direkt efter min RF behandling eller min skinneedling?

Efter att ha haft en invasiv hudbehandling, dvs Radiofrekvens eller Microneedling, kommer du att uppleva lätt rodnad i huden. Rodnad är helt normal och avtar inom några timmar. Förutom rodnad finns det normalt inga biverkningar i samband med dessa behandlingar och du kan i allmänhet återvända till jobbet efteråt.

Efter din behandling ger våra terapeuter dig personliga råd för bästa eftervård för att hjälpa din hud att läka.

Varför är det så viktigt med rätt hemma produkter efter min behandling?

Särskilt efter mer invasiva behandlingar säkerställer rätt produkter att du får optimala resultat med små eller inga biverkningar.

Eftervård är viktigt för alla hudbehandlingar, laserhårborttagning och till och med kosmetiska injektioner. Din eftervård kommer att skräddarsys för dig och dina hudproblem.

Hur lång tid efter en kemisk peel kommer min hy att flagna?

Vi erbjuder en mängd olika kemiska peels och alla innehåller olika intensitetsnivåer. Efter våra lättare peels kommer du flagna lite eller inget alls medan efter våra mer avancerade kemiska peels kan du flagna betydligt mer eftersom huden är djupt exfolierad.

Den mest lämpliga kemiska peel kommer att rekommenderas till dig vid din första hudkonsultation. Din terapeut kommer också att prata med dig om möjliga biverkningar samt vad man behöver tänka på tiden innan behandling. Mild till måttlig fjällning är normalt 1-5 dagar efter din behandling.

Join the EVOLUTION!

Få de senaste nyheterna och erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.