Skip to main content

Trådlyft

Få ett ansiktslyft utan plastkirurgi

Boka din kostnadsfria konsultation

Under en trådlyftsbehandling använder vi oss utav kirurgiska, helt nedbrytningsbara PDO-trådar som förs in under huden för att antingen ”dra” huden bakåt eller för att stimulera lokal kollagenproduktion på områden som tappat sin spänst. PDO står för Polydioxanon och är ett vävnadsvänligt ämnet.

Man kan se en viss skillnad omedelbart efter behandlingen och tiden därefter stimuleras elastin- och kollagenproduktionen som en effekt av att PDO-trådarna gradvis absorberas av hudvävnaden. Detta resulterar i ett lättare lyft och en ökad spänst samt elasticitet i huden. Fullt resultat ser man först efter ca 8-12 veckor.

Hållbarhetstiden är normalt upp till 24 månader, men ålder och livsstil med t.ex. rökning eller mycket intensiv träning, är sådana faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. Genom att göra en ny behandling med trådlyft, en så kallad ”touch up” efter 9 månader, så ökar hållbarheten avsevärt.

Efter behandlingen är det normalt att uppleva lite obehag och det kan uppstå en rodnad, svullnad eller blåmärke. Vanligen försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor.

Undvik intensiv träning som löpning och tunga lyft i 3 veckor.

Försök sova på rygg första 3 veckorna.

Undvik ansiktsbehandlingar eller ansiktsmassage de första 3 veckorna efter ingreppet.

Vi kan behandla hela ansikte och hals eller utvalda områden där du upplever minskad spänst. Detta kan vara exempelvis kinder, panna, ögonbryn och käklinje.

Har du frågor och funderingar eller önskar rekommendation från legetimerad personal vänligen boka en kostnadsfri konsultation.

We’re all about results!

Check out our before & after gallery

Vanliga frågor

Vilka områden kan behandlas med trådlyft?

Alla områden som har tappat sin spänst så som
  • Övre och nedre kind
  • Panna och bryn
  • Hals och käklinje
  • Näsa och mungipor
  • Marionettlinjer

Vad händer vid ett trådlyft?

PDO trådarna ökar produktionen av kollagen och ger därmed en uppstramande effekt i huden upp till 6-12 månader efter en behandling. Trådarna blir en stödstruktur för ditt ansikte så att naturlig kollagenproduktion kan äga rum.

Hur går en behandling till?

Efter att ha fått en lokalbedövning kommer PDO-trådarna att sättas in med en mikronål eller kanyl. Behandlingen är en skräddarsydd procedur och din vårdpersonal kommer att arbeta nära dig för att uppnå optimala resultat. Det är också värt att notera att behandlingar med PDO-trådar inte innebär någon form av snitt, vilket innebär att inga stygn krävs.

Hur lång tid tar en behandling?

Tidåtgången kan variera beronde behandlingsområde men normalt brukar det ta 30-90 min.

När kan jag se resultat?

Efter 6 veckor kan du börja se resultat men slutgiltigt resultat ser du 2-6 månader efter din behandling. Trots att PDO-trådarna sakta löses upp fortsätter du att se resultat i upp till 12 månader.

Join the EVOLUTION!

Få de senaste nyheterna och erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.