Skip to main content

Laser hårborttagning

Från 99:-

Boka din kostnadsfria konsultation

Hårborttagning med laser är det mest praktiska och effektiva sättet att ta bort oönskat hår snabbt, utan smärta och utan obekvämt underhåll. Att ta bort håret permanent kan underlätta för dig som har problem med inåtväxta hårstrån, irriterad och känslig hud eller helt enkelt lider av oönskad hårväxt.

Metoden innebär att en koncentrerad laserstråle, som med hjälp av hårstråts pigmet leds ner till hårsäcken, som då bränns bort utan att skada den omgivande huden. Håret kommer att minska succesivt, ca 10-20% varje behandling.

Vid behandlingen leds laserenergin ner till hårsäcken med hjälp av hårstråts pigment och bränner då bort hårsäcken utan att skada omgivande vävnad. Tekniken är utformad för att passa både mörka och ljusa hudtyper, känslig hud och den kan användas på alla kroppsområden.

För ljusare hudtyper använder vi Candela Gentle LASE Pro-serien och för medium till mörk hud använder vi Candela Gentle YAG Pro-serien.

För att ge våra kunder maximal komfort ger båda lasermaskiner ständig kylning för att skydda huden, vilket gör behandlingen bekväm och praktiskt taget smärtfri. Våra toppmoderna lasrar sätter guldstandarden för bästa tillgängliga teknik.

Vår lasrer är också extremt snabb och behandlar områden som ansikte, bikini och armhåla på bara några minuter så att du kan vara utanför dörren på kort tid. Kombinationen av båda lasermaskinerna gör att vi kan behandla alla hudtyper året runt!

Efter din laserhårborttagning kan du uppleva mild rodnad och värme i de behandlade områdena. Detta är helt normalt och kommer att avta kort efter behandlingen.

Vår specialiserade Laser sooth kommer att appliceras för att dämpa obehag från huden och samtidigt svalka och återfukta. Det rekommenderas att Laser Soothe appliceras på det behandlade området i 2-4 dagar efter behandlingen eller tills huden har återgått till det normala.

För att få bästa möjliga resultat från din behandling rekommenderar vi att du undviker följande 24 timmar efter din behandling; All typ av peeling, bad och bastu, heta duschar, överdriven svettning och restriktiva kläder. Du ska inte utsätta området för solexponering 4 veckor innan och 4 veckor efter.

Vi rekommenderar också att du använder ett högt solskydd varje dag när du utsätter din hud för direkt solljus. Vårat hudvårdsmärke evolveMD erbjuder ett exceptionellt naturligt zink och ett brett spektrum av UVA + UVB-skydd och är skonsam mot alla hudtyper.

För att uppnå bästa resultat rekommenderas att du använder en peeling 1-2 dagar i veckan (Först 4-5 dagar efter behandlingen). Detta är för att främja tappning av håret från hårsäcken, hjälpa till att förhindra inåtväxta hårstrån och exfoliera huden från döda hudceller. Detta för att uppnå bästa möjliga resultat vid varje lasersession. Hos oss hittar du vår Activated Charcoal Scrub som är den perfekta kroppsskrubben!

Laser hårborttagning från 99:-

Visa priser

Boka din kostnadsfria konsultation

Boka tid

Vanliga frågor och svar

Kan jag göra laser om jag har tatueringar?

Det går bra att lasra runt en tatuering men inte över en tatuering. Lasern dras mot pigment och det skulle i så fall med tiden missfärga tatueringen.

Kan jag göra laser om jag är gravid eller ammar?

Det finns inga kända studier på hur det påverkar så vi rekommenderar att du undviker laserbehandlingar under den här perioden.

Hur ofta behöver jag göra laserbehandlingar?

De flesta behöver ett behandlingsintervall på 4-6 veckor. Hårväxten skiljer sig på olika delar av kroppen vilket innebär att mängden hår som lossnar beror på vilken tillväxtfas hårstråna är i vid behandlingstillfället. Vi rekommenderar minst 7-10 behandlingar för ett så bra resultat som möjligt.

Kan jag göra laserbehandlingar om jag har en mörk hy?

Tack vare vår högteknologiska laser kan vi behandla alla hudtyper. Candelas teknologi är utformad att tillgodose både ljusa och mörka hudtyper då kan använda två olika väglängder. För mörkare hudtoner använder vi Candela GentleMax Pro Nd:YAG som ger den bästa tänkbara effekten utan att skada annan vävnad. Vid en ljusare hudtyp används Candelas Gentle Lase Pro Alexandrite.

Vid din konsultation kommer terapeuten fastställa din hudtyp och fastställa vilken inställning som ska användas vid just dina behandlingar. För alla som genomgår en laserkur kommer inställningar justeras under resans gång för att få ett maximalt resultat.

Vad ingår i Dam Brasiliansk?

I denna behandling lasrar vi hela området där det växer pubishår. Detta inkluderar även insida rumpa.

Vilka områden inkluderas i helkropp?

I den här behandlingen ingår allt från hals och neråt, det inkluderar inte ansiktet. Observera att vi EJ lasrar intimområden på män.

Vilka maskiner använder ni till laser hårborttagning?

Vi på Evolution Laser Clinic använder sig av högteknologiska lasermaskiner från Candela för att kunna lasra alla hudtyper. För maximal komfort under behandling är lasern även ihopkopplad med ett kylsystem som kyler ner området. Våra toppmoderna lasrar sätter standarden för den bästa teknologin som finns tillgänglig när det kommer till hårborttagning.

Eftersom våra lasrar är av medcinsk kvalite och EMA godkända så är det en säker behandling oavsett vilket område som lasras.

Kan jag lasra bort mina blonda hårstrån?

Lasern är utformad att ta upp pigment och känner därför inte av blonda, röda eller grå hårstrån. Det innebär att resultatet uteblir.

Gör det ont?

Vår laser är praktiskt taget smärtfri i jämförelse med vaxning eller plockning. Varje puls når huden endast 1 sekund och du kan känna en pirrande känsla efteråt.

I mer känsliga områden så som bikini, ansikte, överläpp kan det kännas som en gummibandssnärt men det är bara för ett ögonblick. För att få maximal komfort under behandlingen är lasern ihopkopplad med ett kylstystem som kyler ner området för att på så vis uppnå en nästintill smärtfri behandling.

Hur ska jag förbereda mig inför min laserbehandling?

För att förbereda dig inför din laserbehandling ber vi dig göra följande:
  • Raka området 24h innan behandling.
  • Du får INTE vaxa, plocka, tråda eller använda hårborttagningscreme på området 4 veckor innan.
  • Avlägsna ev brun utan sol.
  • Undvik sol på området 4 veckor innan behandling, det inkluderar även solarium.
  • Ska du behandla ansiktet, avstå aktiva ansiktsbehandlingar som microneedling, RF, AHA-peels.
  • Undvik deodorant, parfym och body lotions på området precis innan din behandling.

Kan jag sitta i solen direkt efter min laserbehandling?

Vi rekommenderar att du undviker solen eller har en begränsad solexponering på dina behandlade områden 2-4 veckor efter din laser. I annat fall rekommenderar vi spf 50 på behandlade områden.

Om du har utsatt huden för sol innan din behandling gör terapeuten en bedömning om det är säkert att göra din behandling.

Hur gammal måste man vara för att göra laser?

Vi rekommenderar att du fyllt 18 år innan du påbörjar en behandling.

Vad kan jag förvänta mig efter min laserbehandling?

Efter din behandling kan du känna lite obehag och en rodnad. Detta är fullt normalt och det kommer avta under det närmsta 24h.

Join the EVOLUTION!

Få de senaste nyheterna och erbjudanden genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.